Henk & Wil Vermeulen

Wij zijn Henk en Wil Vermeulen, eigenaar van de Rhodesian Ridgeback kennel Of Bo Kama. Met onze dochter Maud Vermeulen, onze twee Rhodesian Ridgebacks, Budi en Luna en onze 2 katten wonen wij in Hapert.

Begin 1986 kwamen wij tijdens een boswandeling een bruine hond tegen die Jock heette. Die hond had een streep op zijn rug, voor ons een heel onbekend ras. We raakte aan de praat, hoe heet die streep, hoe zijn die honden en na een half uur waren we heel wat wijzer. Na het groene boekje aangevraagd hebbende was het voor ons duidelijk.   

Ja, onze eerste hond word een Rhodesian Ridgeback!

Onze eerste Ridgebacks

Een maand later werd er bij mevrouw Tresoor-Homan een nest geboren en er waren nog pups beschikbaar. Bij ons eerste bezoek kozen we een reutje die we de naam Sudi gaven, wat "succes" betekend. Hij deed zijn naam eer aan, want bij zijn eerste bezoek aan een hondententoonstelling op de leeftijd van 11.5 maand, werd hij beloond met beste van het ras en groepswinnaar.

Sudi vond de keurmeester zo leuk dat hij haar een welgemikte lik op haar neus gaf. Na het volgen van een AKK-cursus wilde we heel graag een vriendinnetje voor hem en gingen we op zoek naar een teefje. In 1988 haalde we in Duitsland bij Anne Müller onze Jessie en in 1990 werd zij tijdens de clubmatch beste van de kampioensklasse.

Ons eerste nestje

In dat zelfde jaar hebben we ons eerste nestje met haar gefokt. Uit dit nest hebben we Minga gehouden. Een prachtige teef die in 1991 jeugd wereldkampioen werd, de clubmatch won en ook in Amsterdam op de Winner als Winster uit de bus kwam. De vader hond was de allereerste Ridgeback hond die we toen ontmoet hadden in het bos, Jock

Zo zijn we begonnen en nu, na 30 jaar en 10 honden verder, zijn we nog steeds verliefd op de Rhodesian Ridgeback.

 

Budi

Budi & Luna

Jockular "Luna"