Hoe het begon..


Henk & Wil

Wij zijn Henk en Wil Vermeulen, eigenaar van de Rhodesian Ridgeback kennel Of Bo Kama. Met onze twee Rhodesian Ridgebacks, Budi en Luna en onze katten wonen wij in Hapert.

Begin 1986 kwamen wij tijdens een boswandeling een bruine hond tegen die Jock heette. Die hond had een streep op zijn rug, voor ons een heel onbekend ras. We raakte aan de praat, hoe heet die streep, hoe zijn die honden en na een half uur waren we heel wat wijzer. Na het groene boekje aangevraagd hebbende was het voor ons duidelijk.   

Ja, onze eerste hond word een Rhodesian Ridgeback!

 

Onze eerste Ridgebacks

Een maand later werd er bij mevrouw Tresoor-Homan een nest geboren en er waren nog pups beschikbaar. Bij ons eerste bezoek kozen we een reutje die we de naam Sudi gaven, wat "succes" betekend. Hij deed zijn naam eer aan, want bij zijn eerste bezoek aan een hondententoonstelling op de leeftijd van 11.5 maand, werd hij beloond met beste van het ras en groepswinnaar.
Sudi vond de keurmeester zo leuk dat hij haar een welgemikte lik op haar neus gaf.

Na het volgen van een AKK-cursus wilde we heel graag een vriendinnetje voor hem en gingen we op zoek naar een teefje. In 1988 haalde we in Duitsland bij Anne Müller onze Jessie en in 1990 werd zij tijdens de clubmatch beste van de kampioensklasse.

Ons eerste nestje

In dat zelfde jaar hebben we ons eerste nestje met haar gefokt. Uit dit nest hebben we Minga gehouden. Een prachtige teef die in 1991 jeugd wereldkampioen werd, de clubmatch won en ook in Amsterdam op de Winner als Winster uit de bus kwam. De vader hond was de allereerste Ridgeback hond die we toen ontmoet hadden in het bos, Jock

Zo zijn we begonnen en nu, na 30 jaar en 10 honden verder, zijn we nog steeds verliefd op de Rhodesian Ridgeback.

 


Pieter & Ingrid

Wij zijn Pieter en Ingrid van Beek, Mede-eigenaar van Rhodesian Ridgeback kennel Of Bo Kama. Samen met onze drie Rhodesian Ridgebacks Rana, Binti & Mackay en onze Noorse boskatten wonen we in Geldrop.

In 2005 waren we in Frankrijk op vakantie en bij een restaurantje waar we een hapje wilde eten, zagen we voor het eerst een Rhodesian Ridgeback en we waren meteen onder de indruk. 

Wauw, wat een imposante maar ook lieve hond.


Na wat gepraat te hebben met de eigenaar over dit ras, het karakter en de omgang hebben we de hele vakantie deze hond in gedachten gehouden. Terug in Nederland zijn we ons serieus gaan verdiepen in dit prachtige ras en besloten na twee Dobermann Pinchers en een Jack Russell dat we zo'n hond graag wilde.

 

Kennel Of Bo Kama

We besloten wat kennels te bellen en uiteindelijk zijn we bij Henk en Wil  Vermeulen van of Bo Kama terecht gekomen. We waren er zeer welkom en er was meteen een klik, ook met hun honden en die eerste kennismaking heeft dan ook tot in de late uurtjes geduurd. Nu wisten we het ook zeker!!! Van deze kennel willen we onze eerste Ridgeback en hier sloeg dan ook het bekende Rhodesian Ridgeback virus toe.

In 2007 stond er een nestje gepland met Mwana, waar we dolgraag een teefje van zouden willen. Op 19 Februari 2007 word pup Rana geboren. Ons " zonnetje in huis" groeit op als super relaxed, "ik vind alles goed" hond een super lief karakter !!!
In 2010 als Nyoka pups verwacht, vinden we het tijd dat er voor Rana een maatje bijkomt. Op 11 februari 2010 word Binti of Bo Kama geboren. Binti (betekenis "dochter van") is een lieve open hond voor alles en iedereen maar staat haar mannetje wel indien nodig.

In 2012 zijn wij mede-eigenaar van de kennel Of Bo Kama geworden.